't Breiningsrevuutje startte in 1985, aldus Roger Vanlooy, die er toen al bij was. Het revuutje werd in die tijd opgevoerd in Bredene Palace. Met Jacques Deroo, en komiek Luc Caals, toen uitbater van Bredene Palace, en Roger zelf waren de voortrekkers. Van 1985 tot en met 1990 werd ieder jaar het revuutje gespeeld. Maar toen na zes jaar Bredene Palace tegen de vlakte ging, was ook het revuutje ten dode opgeschreven.

Begin 2008 zette Patrick Bolle de eerste stappen om het revuutje weer op de rails te krijgen. Hij nam contact op met Roger, die wat graag de draad weer wou oppikken. Samen met ook Jacques Deroo en Etienne Vercarre werden alle formaliteiten vervuld die nodig waren om een nieuwe vereniging op te richten en werd een nieuw bestuur gekozen. Deze zochten elk op hun manier de nodige mensen die bereid waren zich volledig in te zetten voor een nieuw revuutje. Zo begon men met een vijftiental spelers en een nieuw bestuur aan een nieuwe periode. De eerste revuu van de nieuwe start werd een onverwachts groot succes, met 750 toeschouwers verdeeld over drie vertoningen, in het Staf Versluyscentrum van Bredene, die ook hetzelfde jaar in gebruik werd genomen. In 2009 werd de tweede editie nog groter met een 900 tal toeschouwers, en de groep werd tevens versterkt door medewerking van de fantastische dansschool Severine uit Bredene.

Op 19 januari 2015 nam Alain Lynneel de fakkel over van Roger Vanlooy als voorzitter en nam Glenn Dangreau de fakkel over als ondervoorzitter van Patrick Bolle.

Nieuw kwam ook in bestuur Patrick Wellekens als secretaris en kwam Gerlinda Lukacs en Olivier Declercq het bestuur versterken.

Ook Boucquez Peter kwam in het bestuur in 2017 om alles te regelen ivb met website, PR en sponsors.

Het vernieuwde bestuur onder leiding van Alain Lynneel en Glenn Dangreau was vertrokken.

Groetjes,
Het Bestuur